經典「男朋友分心」Meme 熱爆!右手邊女朋友遭起底

正所謂長江後浪推前浪,迷因(memes)通常都係「輕輕的我走了, 正如我輕輕的來」,但「分心的男朋友」(Distracted Boyfriend 又名 Man Looking at Other Woman)就成為過去了一年的網絡常駐 Meme。一個名為 Ernie Smith 的人兄就再下一城,令這個 meme 更引人入勝。

記者 Ernie Smith 將「男朋友分心」Meme 中的右手邊的呷醋女友起底了,原來她的名字叫 Carla Ramos,Carla 原來同時出現於其他 Stock photos 中,而每張相都好似驚到心都離一離咁,如果佢未死,心臟都應該都幾強壯。

▲呢位靚女係 Carla Ramos

Carla Ramos 係攝影師 Antonio Guillem 的御用驚嚇專員(唔係怪獸公司),最擅長擺出極度驚嚇的表情。依家就一路碌落去,了解下有啲咩令 Carla 咁震驚。

▲她每次看到屏幕都會大吃一驚

▲對屏幕表示震驚

▲手機屏幕真係好恐佈

▲一個人驚不如一齊驚(不過都係佢最驚)

▲除咗手機,手提電腦亦好得人驚

▲當然唔少得搵個 Friend 過嚟一齊驚

▲著住牛仔恤衫驚,但係今次好似驚得嚟,好似有些少喜悅感

▲依張雖然係影側面,但隻手指尾交足戲,無減驚嚇程度

▲對眼凸到就嚟掂到鏡片

▲張紙寫咗啲咩令到佢咁驚?可能唔關張紙事,而係前面個屏幕,屏幕真係好得人驚

▲今次舒服啲,有人幫佢 Hold 住部手機

▲右手拎住信用卡,左手拎住嘩好驚,係屏幕啊!

▲遠離繁囂都市,今次去海邊繼續驚

▲紅色外套好 Sharp 醒,但都係好驚

▲嘩好驚,BTW 後面位男同事係咪恰緊眼訓

▲最後發現,冇屏幕都係咁驚

 

Facebook Comments