對抗 HIV/愛滋病!Apple 推出紅色 iPhone 8

成日都係黑白灰,當然會悶啦!如果紅色你又點睇?Apple 日前推出 (PRODUCT) RED 版本紅色 iPhone 8,4 月 10 日開放預訂,明天(4 月 13 日)開售。

(PRODUCT) RED 於 2006 年成立,曾授權予 American Express、Motorola、Converse、Gap 等,每間合作公司會製作包含 (PRODUCT) RED 商標的產品,利潤的一部份會捐贈給 The Global Fund 基金會,用於資助各項對抗 HIV 病毒/愛滋病的項目。

今次 Apple 發表的是 (PRODUCT) RED 版本的 iPhone 8 以及 iPhone 8 Plus,而 iPhone X 就未有紅色版本,有興趣的朋友可以留意 Apple 官網。Apple 表示捐款將用於在加納、萊索托、盧旺達等地,提供輔導、測試及藥物治療,以防止受感染的母親將 HIV 病毒傳到未出生的嬰孩。以後見到朋友用紅色 iPhone,記得同佢講聲「多謝你支持對抗愛滋啊!」。
Facebook Comments
廣告