英國 Tinder Boy 教你用 Power Point 溝女!

回想起十幾年前,小學時期就已經學用 Microsoft Office,當中最常用的當然是 PowerPoint。無錯,PowerPoint (PPT)的確為工作帶來方便,但你有否想過除了工作之外,PPT 仲可以幫你溝女?

英國一位名為 Sam 的英國男子於交友 App “Tinder” 當中,完美運用自己的 PowerPoint 技術來結識異性。Sam 將自製的 PPT 匯出成圖片檔,再上載到 Tinder 並設定為個人資料相片。PPT 標題為:「撥向右邊的原因」,以列點式介紹自己的興趣及技能。興趣包括:「爛 Gag」、「玩狗」⋯ 而技能則有「性愛技巧未算最差」、「飲醉時很大方」、「擁有 Netflix 帳戶」。

最後一頁更收錄了多位名人對 Sam 的評價(用括號括住『完全真實』),美國總統 Donald Trump 俾 5 粒星話:「呢條友整 PowerPoint 好鬼勁」,里安納度狄卡比奧俾 4 粒星話:「呢個唔係我遇過最差的 Sam」。

Sam 最後有冇識到女仔?未有呢方面嘅消息,但而家肯定好多人都認識 Sam。因為呢個極具創意的「交友 PowerPoint」 被一位名為 Gracie 的女士見到,Gracie 隨即分享至 Twitter,帖文已經獲得 2 萬多個轉發及 10 多萬個讚好。

Facebook Comments