抄 Animoji?Galaxy S9 將支援 Samsung 版 3D Emoji

一向緊貼市場步伐,每次 Apple 產品推出新功能之後,Samsung 都會一一追擊。近期就有傳 Samsung 將會於 Galaxy S9 當中加入名為 “3D Emoji” 的功能,擺明追擊 iPhone X 的 Animoji。

外媒報導,S9 將會搭載升級的面部辨識功能,並加入與 iPhone X 的 Animoji 功能相似的 “3D Emoji”,亦會以面部辨識功能加強 Samsung Pay 的交易安全性。但小編心諗:「Samsung 啲 Emoji 咁樣衰,3D 咗真係會靚啲?!」

另外有傳 S9 將配備 1200 萬像素相機,而鏡頭更將會有「可變光圈」功能,可以隨意切換 f/1.5 及 f/2.4 兩個光圈。而音響方面會配備雙聲道喇叭,加強聽覺享受。Samsung 將於 2 月 25 日舉行 S9 發佈會,屆時大家就可以知道傳言的真偽。

Facebook Comments