Google 搜尋問問題?荷李活明星自拍親自解答

有冇試過睇睇下電視/電影/雜誌,見到某個明星,令你想知道多啲關於佢嘅事?相信大家第一時間都會 Google 一下,或睇一下維基百科,但你點都估唔到,原來隨時有機會得到明星親自解答你的問題。

Google 今日於官網發表網誌,宣佈於手機版的 Google 搜尋加入新功能,當你搜尋一些關於明星的問題,搜尋結果頂部會出現一則明星自拍影片解答你的疑問。Google 率先找來印度歌舞片演員 Priyanka Chopra、美國喜劇演員 Will Ferrell、女演員 Tracee Ellis Ross 等多位紅星試行功能。

你可以以手機版的 Google 搜尋鍵入「Priyanka Chopra 懂多少種語言」或「Will Ferrell 是否真的懂打鼓」,嘗試這個新功能。Google 表示將會加入更多名人的解答,大家密切留意,你的偶像也隨時會現身回答你的問題啊!

Facebook Comments