我真係恭喜你啊!「史上最易跌爛的 iPhone」得獎者為:iPhone X

iPhone X 的「劃時代」無 Home 鍵設計,接近無邊框的 5.8 吋螢幕,實在是「創新」!原來 iPhone X 不只設計創新,直頭創出新記錄‌,榮獲「史上最貴」同榮獲「最易跌爛的 iPhone」!

SquareTrade 是一間專門為電子產品提供保險服務的公司。最近 Apple 公布 iPhone X 的維修費用,單單是爆芒維修費就要 $2,168!SquareTrade 就非常有熱誠(又有錢),花了幾萬元購得多部 iPhone X 並進行撞擊測試,測試結果如下:

首先是機側朝下的撞擊測試,由 1.8 米左右放下。一拾起上手,已經見到有差不多三分一面積的屏幕失去功能,觸控功能亦失靈。

下一個是同樣高度,機面朝下的撞擊,情況更慘烈,直頭「慘到裂」!今次破璃不只止碎裂,還差點就整塊破璃鬆脫,FaceID 亦失效了。

今次,輪到機背,同樣高度亦是同樣結果,機背玻璃全碎裂而且近乎鬆脫。

如果你已經入手了 iPhone X,記得安全起見,笠返個套!冇買嘅話,都要小心啲唔好整跌個 friend 部 iPhone X。

Facebook Comments