UBER 公佈上年 Halloween 香港最熱門上落車地方/時間

明天就是萬聖節,前幾日小編就出咗去視察一下,結果的確和大家的估計的一樣,周街都係神奇女俠。仲記唔記得上一年男就扮 Joker,女就扮 Harley Quinn?上年萬聖節你又去咗邊度玩?Uber 香港就於官方網誌上公佈了上年萬聖節的乘車數據,讓大家今年可以參考,「有數得計」!

2016 年萬聖節晚間最多人上落車嘅地方當然是蘭桂芳,而亞軍及季軍,分別是尖沙咀諾士佛臺及尖沙咀東部。蘭桂芳的上落人次更是亞軍的 2 倍有多。

而時間方面,最多人於晚上 6、7 點抵達以上這些熱門的慶祝地點,而大部分人都會逗留至凌晨 12 點至 2 點!所以大家最好避開這些時間,以免等車等到天光!

當然留意一下同朋友一起搭 Uber,可以使用「多個目的地功能」,兜埋朋友返屋企,配合車資平分功能(上年萬聖節夜晚期間就有 132 位乘客使用),就可以與朋友一齊舒舒服服去 Party/返屋企啦!

Facebook Comments