闊別 3 年 終於返來!Mac Mini 將會出新機

僅僅 3.6 厘米薄,售價四千蚊都唔駛的 Mac Mini 一向都有一班忠實捧場客,可是 Apple 已經 3 年沒有出新的 Mac Mini。近日 Apple CEO Tim Cook 就向果迷透露 Mac Mini 將會凱旋回歸。

Apple 已經 3 年沒有出新的 Mac Mini,當一眾果粉以為 Apple 已經放棄了 Mini 系列之時,一位永不言敗的果迷阿 Krar 就直接發 Email 予 Tim Cook 問一問「Mac Mini 還會出新機嗎?」。

正所謂「路在口邊」,有咩想知咪問囉!呢位果迷嘅努力不懈打動到 Tim Cook。Tim Cook 竟然真係親自回覆表示⋯⋯

「見到你喜歡 Mac Mini 真係好高興,我哋都好喜歡 Mac Mini。」Tim Cook 更表示見到客人們都為 Mac Mini 發掘到一大堆有趣又有創意的用法。雖然細節沒有被透露,但 CEO 就承認 Mac Mini 未來將會是 Apple 產品發展中重要的一部份。

的確網上亦能看見不少客人們都為 Mac Mini 發掘到一大堆有趣又有創意的用法,有人就將 Mac Mini 改為汽車電腦,亦有人將 Mac Mini 改成一粒 Lego 積木。唔知不久的將來新款推出後,大家又會點樣發揮創意呢?

Facebook Comments