唔想俾人話「已讀不回」? 新 App 幫你自動回覆 WhatsApp

不少手機都有自動回覆功能,當你錯過來電之後,系統自動發 SMS 回覆致電者。但依家仲用 SMS 會否太老套?最近就有一個新 App 可以用 WhatsApp 自動回覆。

只要下載這個名為 “Can’t Talk” 的 Android 應用程式,設定完成後,當你錯過來電後,程式將會自動發送訊息予致電者,除了以 WhatsApp 的方式,用家亦可以選擇其他通訊程式,如:Telegram、Slack。而最強的功能時,”Can’t Talk” 除了回覆來電,更可以自動回覆訊息,咁就唔怕俾人話你以已讀不回啦。除此之外,你亦可以選擇回覆的緩衝時長,例如:錯過來電/訊息之後 15 分鐘才以訊息回覆,令回覆功能不會變成騷擾。

“Can’t Talk” 只支援 Android 手機,訂閱形式收費每年 $1.3 美元(即約 $10.2 港元),或可以$2.3 美元(即約 $18 港元)買斷永久使用權。

Facebook Comments