遊日新蒲點 ! 全日最大VR 機舖 龍珠EVA孖車有齊

VR_feature image

去東京旅行去機舖打機也可以成為景點,但接著7月又將會有新蒲點,說的是 Bandai Namco 將於日本新宿開設全日本最大VR 機舖,將提供16款以上 VR 遊戲,大熱動畫遊戲作品如龍珠、EVA、孖寶賽車、攻殼機動隊VR遊戲都會在入面玩到,聽到已經想即刻買機票飛去。

cap036

2其實Bandai Namco 在去年時已經在東京台場開設過類似的 VR Zone,當時都有不少吸睛的遊戲,可惜只是暫時性,但今次這間新 VR 機舖面積達到 3,600 平方呎,預計經營時間大約有 2 年,大家還有充足時間去安排遊玩。形式是採用預約制,6月16日開放預約。

遊戲方面也滿足到大班機迷,VR 靠第一身視角體驗遊戲已經夠震撼,片段所見當中學悟空出龜波氣功、玩孖寶賽車時玩家可以用手拋龜、直接進入駕駛艙進行神經連接對戰使徒,只睇片已經覺得好吸引。入場費為約$56,定價方面每個遊戲收約$85,也可以選擇購買一套4款遊戲套票約$311。

官網:VR Zone

唔想錯過更多最新內容,Like C6UP Facebook 專頁啦!

Facebook Comments