超靚超得意!任天堂 x UNIQLO 新出粉絲設計主題 T [多圖有片]

1.jpg

UNIQLO 今年的全球 T-Shirt 設計比賽與任天堂合作,比粉絲可以多個經典遊戲系列為主題設計獨一無二的衫。官方岩岩公開左結果,有大量超靚超得意佳作!

2

首先冠軍由日本的 川添隆 奪得,以經典像素風 Mario 做主角,設計簡單得黎夠哂特色。

3.jpg

亞冠都係日本粉絲,主題係顏色射擊遊戲 Splatoon。季冠就係墨西哥粉絲的作品,主題係 Zelda 薩爾遲。

4.jpg

其他作品有唔少 Pokémon、Mario、Donkey Kong、Matroid、Kirby 等主題設計,香港都有一個比卡超設計獲選!充部設計都充滿創意,例如讓角色與衣袋互動。完整獲選清單可以睇睇呢個官網

獲選作品將會由 5 月 19 日開始在日本 UNIQLO 公開發售,香港就會係 5 月 26 日。冠軍會得到 $10,000 美元獎金 + Mario 之父 宮本茂 簽名的 Switch;亞冠就有 $3,000 美金 + 簽名 Switch;季冠就有 $500 美元獎金。

唔想錯過更多最新內容,Like C6UP Facebook 專頁啦!

Facebook Comments