屋企打機都有 4D 體驗: Resident Evil 7 新出 VR 血味蠟燭!

%e5%8d%83%e6%9d%9c%e7%81%b0%e6%9c%aa%e5%8c%a0%e5%b0%96%e8%80%83%e5%9c%b0%e7%81%b0%e5%ae%a4%e6%9c%ab%e7%81%b0%e6%9c%88

玩 VR 喪屍 Game 真係一路玩一路驚,有冇諗過除視覺震撼之外,還有另一種感觀「享受」?Resident Evil 7 真細心,推出血和汗味蠟燭,讓你邊玩邊聞,在遊戲中血肉橫飛之際,傳來陣陣血腥味,嘩,諗起都正!

蠟燭製造商稱這款蠟燭混合著木材味、皮革味、還有點點血腥味,100% 配合 Biohazard 7 的場境。蠟燭最長能點燃 18-20 小時,如果自問有料,一枝蠟燭應該可以夠爆機。

溫馨小提示,如果不想玩 Game 屋企仍有「血腥味」,記住玩完就開窗通通風。但其實之前已有廠商出過新 Mac 機味蠟燭 ,用家反應好像一般,但喪屍 Game 迷有興趣可以一試,說不定可以提升打機時候的刺激感!

Facebook Comments